Рейтинг: (1)
Thank you for rating this article.

Покерний набір — невід'ємна складова гри в покер. Зростаюча популярність цієї азартної гри призвела до того, що в продажу можна знайти широкий асортимент покерних наборів, що відносяться до категорії колекційної та сувенірної продукції.

«Класичний» набір для гри в покер

Базовими елементами стандартного покерного набору є:

  • фішки;
  • карткова колода;
  • сукно;
  • кейс.

Чіпи для гри в покер можуть відрізнятися за кольором і номіналом. У стандартному комплекті їх від 100 до 600 штук. Для гри в компанії з 3-4 осіб буде цілком достатньо 200-300 жетонів. Якщо ж гра розрахована на 10-12 учасників, оптимальним рішенням стане мультинабір, укомплектований 500 і більше фішками.

Карти для гри в покер виготовляються з пластикових пластин, розміром 6,3х8,8 см. Завдяки компактним габаритам, їх легко перетасовувати, а міцний і зносостійкий матеріал гарантує збереження карт протягом тривалого часу.

Зелене сукно в покері має не тільки естетичне, а й практичне призначення. Воно надає грі особливу атмосферу, а головне - захищає фішки і карти від подряпин і інших механічних пошкоджень.

Не менш важливим атрибутом набору для гри в покер є кейс. Даний аксесуар необхідний для зберігання (а також транспортування) карт і жетонів. Для кожного окремого елемента в ньому є спеціальні секції.

Карти і фішки в покерних наборах

Єдиним незамінним елементом в покері є карти. Як любителі, так і професіонали рекомендує купувати набори, що складаються з 54 карт: 52 гральних і 2 джокерів. Такий картковий набір дозволить розігрувати сесії у всіх видах покеру (без винятку). Мінімальна вимога в Техаському Холдемі - 52 карти. Однак, маючи в арсеналі двох джокерів, компанія може в будь-який момент переключитися на гру в розписний покер.

Другий за важливістю атрибут покерного набору — фішки. У комплекті можуть бути присутніми як марковані, так і немарковані жетони. У першому випадку чіп еквівалентний вказаною на ньому номіналу. У другому — ціна фішки обмовляється гравцями перед початком сесії. Кількість жетонів на гральному столі прямо залежить від банку, а також кількості гравців, які беруть участь в його розіграші.

Комплект покерного набору

Додаткові елементи покерного набору

Гра в покер неможлива без карт і фішок, але для повноцінної (більш інтригуючою й атмосферної) гри їх недостатньо. У спеціалізованих магазинах можна знайти не тільки стандартні, але і ексклюзивні покерні набори.

Одним з елементів, які роблять комплект більш повноцінним і ефективним, є фішка дилера, яка позначає відповідну позицію гравця за столом. Деякі (більш дорогі) набори комплектуються машинкою для перетасовки карт. Маючи в наявності даний пристрій, ніхто з гравців не зможе звинуватити дилера в поганій роздачі.

Елітні покерні набори

Особливий антураж, наближений до інтер'єру казино, створює відповідні меблі — стіл, покритий щільним зеленим сукном. Таке покриття дозволить відчути атмосферу азарту на будь-якому етапі роздачі. Розслабитися, абстрагуватися від повсякденної суєти й повністю віддатися грі допоможуть крісла і стільці підвищеної комфортності. Дані елементи покерного гарнітура дозволять годинами насолоджуватися улюбленою грою, не відчуваючи при цьому ні найменшого дискомфорту.

Купити якісні та оригінальні покерні набори можна в інтернет-магазині gamemaster.com.ua.